Interculturele Competentie Training

Vind je zakendoen met internationale klanten uitdagend? Heb je moeite met de culturele aspecten tijdens het zakendoen met internationale klanten?


Alleen de taal spreken van een land is niet voldoende om effectief te communiceren in het buitenland. Zorg dat je op de hoogte bent van normen, waarden en gedragscodes. Het vinden van aanknopingspunten met de betreffende cultuur waarmee zaken worden gedaan, en het bestuderen van de “critical incidents” die kunnen optreden, helpen jou om succesvol internationaal zaken te doen. 


Deze cursus biedt jou de mogelijkheid om internationaal Engels in interculturele situaties te gebruiken. De nadruk in deze cursus ligt op praktische communicatie, beleefdheidsvormen en land-specifieke do’s & don’ts. Op deze manier kunnen misverstanden worden voorkomen en ga je je verwachtingen en vooronderstellingen bijstellen.

In 3 tot 5 sessies (afhankelijk van je Engelse niveau) ontdek je aan de hand van de methodiek met welke culturele aspecten jij rekening dient te houden. Deze is ontwikkeld door de elc-European Language Competence consulting company in Frankfurt am Main.

Voorbeelden: hoe internationaal zakendoen en communiceren

"A business partner from Spain didn’t turn up to an appointment you had made without giving you a reason for it. You want to write him a clear and polite email. Can you do it?"

"You have a business meeting with two Brazilian colleagues in their office in SãoPaulo and want to start at 10 am. At 11:30 they are still talking about other things. What do you say and do?"

"You disagree with the opinion of your Arab business partner but you don’t want to offend anyone. How would you discuss the issue?"

"A delegation of Japanese businessmen is visiting your company. When one of them gives you his business card you thank him, take the card and put it on the table in front of you. He seems offended. What should you have done?"

Een Interculturele training volgen? Vraag dan vrijblijvend de gratis kennismakingsles aan of
neem contact op.

Voorwaarden

De voorwaarde om deel te nemen aan deze training is een beheersing van de taal op minimaal B1 Niveau van het Europees Referentiekader.

Deze training wordt een-op-een (niet in groepsverband) gegeven en aangepast aan de persoonlijk behoefte van de cursist.

Gratis en vrijblijvende kennismakingsles

De manier om te kijken of een training van Hulp met Engels bij je past, is door het volgen van een gratis les Engels. Hier kun jij gratis en vrijblijvend kennis maken met mij en mijn werkwijze.


Gratis kennismakingsles

Reviews

“Ik heb een cursus gevolgd en ben zeer tevreden over de kwaliteit hiervan. We hebben vooraf een plan gemaakt over de leerdoelen, passend bij mijn wensen en aanvangsniveau. De sfeer was prettig en het lesmateriaal divers en sloot aan bij de gestelde doelen. Mijn indruk is dat Monika een professional is in het lesgeven.”

Hanneke

Ik geef drie cursussen:

BUSINESS ENGLISH


Zakelijk Engels


Meer informatie

IELTS-EXAMEN TRAINING


IELTS Taalexamen


Meer informatie

INTERCULTURELE TRAINING


Interculturele Trainingen


Meer informatie

Gratis en vrijblijvende kennismakingsles

De manier om te kijken of een training van Hulp met Engels bij je past, is door het volgen van een gratis les Engels. Hier kun jij gratis en vrijblijvend kennis maken met mij en mijn werkwijze.


Gratis kennismakingsles

  • Snel resultaat met eén op één lessen
  • Focus op persoonlijke taalbehoeftes
  • Duidelijk en haalbare doelen
  • Regelmatige evaluatie

Icon Hulp met Engels Den Bosch